Story telling

Vår Saga: Från En Slump i Kuala Lumpur Till Veniz Bamboo's Födelse

Vår Saga: Från En Slump i Kuala Lumpur Till Veniz Bamboo's Födelse
Året var 2019 och mina företagsambitioner flammade likt en eld inom mig när jag kastade mig in i klädbranschen. Men det var inte förrän jag mötte Tom, vår skicklige kock med rötter i Malaysia och ett hjärta som fortfarande klappade för sitt hemland trots fyra decennier i Sverige, som min resa tog en oväntad vändning.

En trist septemberdag stod jag och Tom i vårt lilla kontor när jag plötsligt ställde en fråga som skulle rista sig in i våra öden för alltid: "Har du någon aning om Malaysia tillverkar bambukläder?" Hans förvånade blick sade allt. Han hade aldrig hört talas om det. Det var då jag insåg att jag höll i något som potentiellt kunde förändra branschen.

Jag bad Tom, med hoppet fladdrande inom mig, att utforska bambutexilier närmare under sitt nästa besök i Malaysia. Och när han ringde mig fyra månader senare, var hans röst fylld av en exalterad ton jag aldrig hört förut.

"Giorgio, Giorgio! Du måste komma till Malaysia så fort du kan!" Hans ord var som en sprakande eld i mitt sinne, fyllda av förväntan och en känsla av det okända. Men mitt hjärta skenade av oro när jag insåg att världen just då befann sig i greppet av Covid-19.

Men mitt mod övervann mina tvivel när Tom berättade de sensationella nyheterna: Malaysiska regeringen ville investera i en bambutextilfabrik. Mina tankar snurrade frenetiskt när jag insåg att detta var min chans att göra något stort, något som skulle förändra spelplanen i textilindustrin.

Mötet med handelsministern var som att stiga in i en annan värld. Jag höll min andning när jag presenterade fördelarna med bambutexilier och hur det kunde förändra Malaysias ekonomi för alltid. När handelsministern erbjöd en investering på 1 miljon Ringgit, kände jag både eufori och panik.

Men precis när framtiden verkade lysande, slet Covid-19 världen isär och våra drömmar krossades. Trots det fortsatte jag att brinna för bambutexilier och deras potential att revolutionera branschen. Och när Arman plötsligt dök upp med sina bambukläder våren 2022, blev det som om en ny värld öppnade sig för oss.

Vår resa från en slumpig upptäckt på Kuala Lumpurs gator till skapandet av Veniz Bamboo har varit fylld av prövningar och möjligheter. Men vi har aldrig tappat tron på vår vision om att erbjuda hållbara och komfortabla kläder till världen.

Välkomna till Veniz Bamboo - där vår historia möter er framtid.

Giorgio & Arman

Läs nästa

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.